Der Theo

Theo Maassen werkt aan een docuserie over Duitsland

15 februari 2024 10:02 | documentaire | Door Esther Hut

© Diederick Bulstra VPRO

Na Zomergasten is Theo Maassen al bezig met zijn volgende project. Hij werkt op dit moment namelijk aan een zesdelige docuserie over Duitsland.

Update: De serie Der Theo wordt vanaf 3 mei wekelijks uitgezonden op NPO 1.

Der Theo

In de docuserie die Der Theo gaat heten gaat de cabaretier op onderzoek uit waarom onze oosterburen Nederland op verschillende vlakken aftroeven. Zo kijkt Theo onderwerpen als voetbal, bierbrouwen en auto’s bouwen.

Volgens het AD zou een van de afleveringen in het teken staan van de voetbalcultuur, waarbij de zogeheten Nationalmannschaft der Autoren uitgelicht wordt. Dat is een team van schrijvers die een enorme passie voor voetbal heeft en wedstrijden speelt tegen literaire tegenstanders. Het was de bedoeling dat Duitsland ook een wedstrijd tegen Nederland zou spelen.

Voorjaar te zien

BNNVARA heeft aan het AD laten weten dat Theo Maassen al een tijd met het project bezig is.

Huiselijk geweld

Theo Maassen werd eind januari door verschillende vrouwen beschuldigd van huiselijk geweld. Zo zou hij zijn eigen vrouw een gebroken neus hebben geslagen. Na de publicatie in weekblad Privé deed de VPRO, waar Maassen het programma Zomergasten voor maakt, onderzoek naar signalen van grensoverschrijdend gedrag. Dit leverde echter niets op.

Meer over