Vanaf 1 januari

Tom Waes presenteert Vlaamse versie van Het Verhaal van Nederland

6 december 2022 14:32 | documentaire | Door Judith Regeling

© Illias Teirlink - Foto via VRT
Wat Daan Schuurmans kan, kan ik ook, zo moet Tom Waes hebben gedacht. De Vlaamse presentator is vanaf 1 januari te zien met Het Verhaal van Vlaanderen.

Schrijf het dus snel in je agenda en stap ook mee de geschiedenis in! 

Het Verhaal van Nederland

Daan Schuurmans gooide eerder dit jaar in nog hoge ogen met Het Verhaal van Nederland. In dit geschiedenisprogramma nam deze populaire acteur de kijker mee langs Friezen en Franken en Geuzen en Papen. In de Vlaamse versie, die heel toepasselijk Het Verhaal van Vlaanderen gaat heten, staat hij niet aan het roer. Hij geeft namelijk het stokje over aan Tom Waes, die we kennen van zijn rol in de Netflix-hit Undercover en zijn reisprogramma Reizen Waes.

Het Verhaal van Vlaanderen

Toch komt er in deze Vlaamse editie wel een stukje Nederlandse geschiedenis aan te pas. Tom Waes zal namelijk stilstaan bij de tachtigjarige oorlog en de opstand van Willem I die uiteindelijk resulteerde in de onafhankelijkheid van België. Andere periodes die langskomen, zijn onder meer de prehistorie, de opkomst van de Romeinen, de 'duistere' Middeleeuwen, de Guldensporenslag en de komst van de pest in Brugge.

Tom Waes

Voor de opnames hiervan gingen de makers dan ook niet over één nacht ijs: het is het resultaat van drie jaar hard werk. "Het was echt een huzarenstuk om 38.000 jaar geschiedenis tot leven te brengen. Een enorme uitdaging", aldus Tom Waes. "En al zeg ik het zelf: ik ben geweldig tevreden met het eindresultaat."

Het Verhaal van Vlaanderen is vanaf zondag 1 januari om 20:00 uur te zien op Eén. Deze zender is in NL te zien via Ziggo-kanaal 51 en op KPN-kanaal 29. 

Meer over