Viaplay

TV-comeback Frank Masmeijer nabij: oud-quizmaster krijgt documentaire

9 februari 2023 09:34 | documentaire | Door Judith Regeling

© ANP / Remko de Waal
Frank Masmeijer hoeft nergens meer te smeken voor een baantje. De oud-quizmaster krijgt namelijk binnenkort zijn eigen documentaire op streamingdienst Viaplay.

Hiermee is zijn tv-comeback officieel een feit.

Frank Masmeijer

Als er iemand een aantal bewogen jaren achter de rug heeft, is het Frank Masmeijer wel. De oud-presentator van onder meer Holidayshow werd in 2014 door de Belgische politie opgepakt op verdenking van cocaïnesmokkel. Vanuit de Antwerpse haven liet hij een slordige 467 kilo coke het land in komen. Daarna volgde een jarenlange juridische strijd die in 2019 eindigde toen Masmeijer in hoger beroep alsnog negen jaar de cel in moest.

Koning Willem-Alexander

Zover is het alleen nooit gekomen, want - tot ieders verbazing - verleende koning Willem-Alexander hem afgelopen zomer gratie. Zelf dacht hij ook dat hij in de maling werd genomen toen een medewerker van de gevangenis het hem vertelde. "Ik kan het nog steeds niet bevatten", bracht de oud-presentator kort daarna uit.

Viaplay

Er bleek echter geen woord aan gelogen, want de oud-quizmaster is nog altijd op vrije voeten. Daarom mag Frank Masmeijer zich nu voorbereiden op zijn eigen Viaplay-documentaire waarvoor hij bijna dagelijks met de camera's wordt gevolgd. Het zal tevens het eerste moment zijn dat Frank van zich laat horen in de media. Sinds zijn verlating heeft hij namelijk nog nergens een volledig interview gegeven.

Het is nog niet bekend wanneer de documentaire te zien is bij Viaplay.

Meer over