Tweemaal Louis Theroux bij VPRO

VPRO zendt donderdag 14 en 21 juli twee nieuwe documentaires uit van de Britse documentairemaker Louis Theroux, die vooral bekend is geworden om zijn ontmoetingen met ongewone en soms bizarre mensen. 

Theroux is een grote naam op het gebied van documentaires. De Brit vergaarde faam met zijn reeks Louis Theroux's Weird Weekends, waarin hij onderdook bij verschillende subculturen. Zo bezocht Theroux zogenaamde 'preppers', pornoacteurs en extreme nationalisten. De uitzendingen van 14 en 22 juli staan in het teken van de zorg.

Alcoholisme

In de eerste aflevering bezoekt Theroux het King's College Hospital in Londen, het grootste levertransplantatiecentrum van Europa. In dit ziekenhuis wil de documentairemaker onderzoeken wat alcoholisme met mensen doet. Hij wordt geconfronteerd met de ingrijpende lichamelijke gevolgen van alcoholisme en ziet hoe artsen, patiënten en familie van de patiënten de strijd met alcoholisme aangaan.

Hersenletsel

22 juli is Theroux te zien in een documentaire over de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel. Wat betekent dit voor patiënten en hun families? Wat voor invloed hebben gedragsproblemen, slaapgebrek of agressiviteit? De Brit bezoekt de gezinnen van patiënten die, ondanks de hersenbeschadigingen, onvoorwaardelijk blijven houden van de zieke. 

Meer over:

Reageren