Van Hollywoodster naar professioneel kickbokser in 12 maanden

17 januari 2017 17:12 | documentaire | Door Televizier

© Discovery

Acteur Idris Elba speelt vaak stoere mannen. In de driedelige serie Idris Elba: Fighter ontdekt hij of hij echt zo stoer is. Elba’s doel is om in twaalf maanden een professionele kickbokser te worden.

Elba, die in 2012 een Golden Globe won voor zijn hoofdrol in de misdaadserie Luther, heeft altijd al kickbokser willen zijn. In zijn twintiger jaren deed hij het om fit te blijven, maar nooit serieus als sport. Voor de 44-jarige Engelse acteur was het nu of nooit en hij legde zijn plan voor aan Discovery. De zender was meteen enthousiast en ging aan de slag.

Pijn

Al voordat Elba een stoot heeft gegeven, verrekt hij van de pijn in zijn rug en moet hij rust houden. De acteur weigert op te geven en werkt keihard, samen met zijn arts en fysio om fit te worden. Elba volgt een dieet en traint volgens een streng regime. Hij overwint zijn rugprobleem en begint dan eindelijk aan zijn avontuur.

Wereldreis

Voor zijn serie reist Elba de wereld over om te leren van de beste trainers en boksers. Hij begint in Japan, gaat door naar Zuid-Afrika en eindigt in Cuba. Terug in Engeland doet Elba mee aan zijn eerste amateurgevecht. 

Professionele wedstrijd

In de laatste aflevering bereidt de Hollywoodster zich voor op het grote moment: zijn eerste echte professionele wedstrijd in Thailand, het kickboksmekka. Lukt het Elba zijn tegenstander te verslaan in een ultiem gevecht? En komt de acteur heelhuids uit de strijd? 

Idris Elba: Fighter is vanaf zondag 5 maart om 21:00 uur te zien bij Discovery.

Meer over