Ik Weet je Wachtwoord

Videoland komt met driedelige documentaire over online criminaliteit

16 september 2022 12:49 | documentaire | Door Judith Regeling

© Still OP1
De prijswinnende Techjournalist Daniël Verlaan krijgt zijn eigen driedelige documentaire bij Videoland over online criminaliteit. Het lijkt een verfilming van zijn boek Ik Weet je Wachtwoord.

Dat heeft RTL alvast onthuld in hun plannen voor komende maand.

Lees ook: Daniël Verlaan schiet bij Jinek uit slof om Hugo de Jonge 

Ik Weet je Wachtwoord 

In de driedelige docuserie Ik Weet je Wachtwoord neemt RTL Nieuws-journalist Daniël Verlaan de kijker mee in de schimmige wereld van online criminaliteit. Hij legt de gevaren bloot, spreekt slachtoffers en verkent de leefwereld van de daders. Wie zijn namelijk nu eigenlijk de mensen die anderen online proberen op te lichten, hoe gaan ze te werk en wat zijn hun beweegredenen?

Daniël Verlaan

In de documentaire slaat hij dan ook geen onderwerp over. Zo onderzoekt hij de wereld van ransomware criminele, infiltreert hij in Telegram-groepen om online shamers te confronteren en verder laat hij ook zien hoe makkelijk het is voor een hacker om op afstand andermans leven te ontregelen. Uiteraard bespreekt hij dit allemaal niet om mensen bang te maken, maar juist om ze nogmaals te wijzen op de gevaren die het gebruik van internet met zich mee kunnen brengen. Internet lijkt altijd zo leuk en handig, maar er zit ook een andere kant aan. Een duistere kant! 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Videoland (@videolandonline)

De Videoland Original Ik Weet je Wachtwoord is in oktober in zijn geheel te zien bij Videoland.

Meer over