Nu te zien

Videoland-tip: Famke Louise

8 November 2018 15:36 | documentaire | Door Irma Tomas

© ANP
Een jonge powervrouw die plotseling wereldberoemd werd in Nederland, dat is Famke Louise. Maar de 19-jarige Hoogezandse blijkt ook een andere kant te hebben, zo blijkt in een vierdelige documentaireserie.

En plotseling was ze daar: Famke Louise, YouTube-persoonlijkheid en megaster. Ze scoorde een enorme hit met het nummer Op me monnie. Niet iedereen was echter te spreken over haar vocale kwaliteiten en de manier waarop ze de Nederlandse taal gebruikte. Sterker nog: de artiest werd tijdens optredens belachelijk gemaakt en bekogeld en ze ontving zelfs bedreigingen.

Controversieel

Nu was Famke Louise wel wat gewend: in haar tijd als vlogster maakte ze ook al controversieel. De grappen die ze voor haar filmpjes uithaalde met haar vrienden, bleken al eerder door anderen bedacht. Ook haar modetips leverden naast bewonderaars veel haters op, net als de persoonlijke vlogs over haar leven.

Docuserie

Videoland stelt de jonge ster in een maar liefst vierdelige documentaireserie aan de kijkers voor. In de reeks leert de kijker haar van dichtbij kennen, en dan blijkt dat de powervrouw ook een doodgewoon negentienjarig meisje uit Hoogezand is. Verder is te zien wat alle bewondering en de vooral alle hatelijke berichten met haar doen.

Meer over