Wordt Feyenoord zondag kampioen?

4 Mei 2017 16:02 | documentaire | Door Televizier

© Pro Shots

Aanstaande zondag kan Feyenoord de landstitel binnenslepen. Daarom staat het grootste gedeelte van de middaguitzending van Studio Sport in het teken van de club uit Rotterdam.

Feyenoord neemt het op tegen plaatsgenoot Excelsior en hoeft dus niet ver te reizen. Als de Rotterdammers zondag winnen, kunnen ze meteen door naar de Coolsingel.

Het Legioen

In de middaguitzending van Studio Sport draait het bijna helemaal om Excelsior-Feyenoord. Dione de Graaff presenteert vanuit de studio, de onvolprezen Joep Schreuder volgt de hele dag de Feyenoord-selectie, te beginnen in het stadion van Excelsior. Hij spreekt daar onder anderen met oud-Feyenoorder Pierre van Hooijdonk, oud-trainer Thijs Libregts en met de vader van de huidige trainer, Giovanni van Bronckhorst. Gert van ’t Hof doet verslag vanuit De Kuip, waar Het Legioen op grote schermen de wedstrijd volgt.

Vrijdagavond

Ook vrijdagavond is het al raak. Dan is er om 22.35 uur met een extra uitzending van NOS Studio Sport op NPO 2, gepresenteerd door Henry Schut. Met daarin onder meer interviews met Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst en spelers Jens Toornstra en Dirk Kuyt. Verslaggever Joep Schreuder sprak met Ronald en Erwin Koeman, beiden oud-trainer van Feyenoord. En de NOS blikt terug op de periode na 1999, waarin de Rotterdammers steeds opnieuw moesten wachten op een nieuwe landstitel.

Meer over