1 april grap: Nederlandse film Fashion Chicks krijgt Amerikaanse remake

31 maart 2016 13:20 | film | Door Televizier

Ja wij zijn er met open ogen ingetrapt. Het bericht dat de Nederlandse film Fashion Chicks een Amerikaanse remake krijgt was een 1 april grap. Kunnen wij erom lachen? Een heel klein beetje.

UPDATE op 1 april 2016:

Het bericht dat Fashion Chicks een Amerikaanse remake krijgt is een 1 april grap. Dit om de release op dvd een extra boost te geven, helemaal in de stijl van de film. Fashion Chicks gaat over het creëren van een hype. Lizzy (Liza Sips) gebruikt niet voor niets de slogan ‘Fake it till you make it’

Hieronder staat het 'nieuws' waar wij met open ogen ingetrapt zijn. Ter verdediging van onze redactie: het bericht kwam niet binnen op 1 april. Dus technisch gesproken is het ook geen 1 april-grap, maar een eind-maart-grap.

Het Nederlandse AM Pictures heeft de rechten voor een Engelstalige versie verkocht aan de Hollywooddstudio Open Road Films. Zij maakten eerder een remake van de Nederlandse thriller Loft. 

Instafamous 

In de Nederlandse tienerfilm staat het leven centraal van Esmee (Liza Sips). Haar grote droom is om fashion designer te worden. Ze weet een stage te bemachtigen bij hét modebedrijf Wolff Fashion. Alleen wordt ze daar al snel gedegradeerd tot magazijnwerker. De blondine vindt dit niet tof en begint zelf kleding te ontwerpen. Ze creeërt een online alter-ego Lizzy en door een toevallig optreden op Fashion Week worden Lizzy en haar blog instafamous.

In de Amerikaanse versie speelt Selena Gomez de rol van Esmee en Lizzy en Zayn Malik de rol van Vince. 

Fashion Chicks draaide in december 2015 in de bioscoop en is vanaf 19 april verkrijgbaar op DVD. 

Meer over