Voor de lockdown

10 films uit de tijd dat feestjes nog legaal waren

Na zoveel maanden van intelligente lockdown zijn we allemaal wel toe aan een flink feest. Maar dat mag niet. Gelukkig kunnen we nog wel kijken naar epische feestjes in films. Dit is een Top 10 van de beste feestfilms.

We kunnen niet beloven dat de volgende films allemaal even vrouwvriendelijk zijn, of dat ze politiek correct zijn. We weten wel zeker dat dat niet het geval is. We kunnen alleen maar beloven dat er veel gefeest wordt. 

1. The hangover (2010) Netflix

Een klassieker onder de feestfilms. Vier vrienden reizen naar Las Vegas voor een vrijgezellenfeest. De vriend die over een paar dagen gaat trouwen, raakt vermist en de rest gaat naar hem op zoek. Er zijn veel drugs, feestjes, Mike Tyson doet mee en het speelt zich dus af in Las Vegas. Moeten we nog meer zeggen?

2. Spring breakers (2012) Pathé Thuis

Een feestfilm, maar dan heel anders. Selena Gomez (Faith), Vanessa Hudgens (Candy), Ashley Benson (Brit) en Rachel Korine (Cotty) willen per se spring break vieren. Ze financieren hun trip met geweld en eenmaal aangekomen op de gewenste vakantieplek worden ze on der de hoede genomen door een drugsdealer (James Franco). Er zijn veel vrouwen in bikini's, feestjes, drank en er is maatschappijkritiek. 

3. Superbad (2007) Pathé Thuis

Het verhaal van Superbad is ongeveer hetzelfde als dat van American pie (op nummer 9), maar in dit geval levert het ook nog een echt grappige film op. Seth Rogan en Jonah Hill moeten aan alcohol zien te komen om een meisje dronken te voeren zodat hij haar in bed kan krijgen. Dat levert een hele wilde avond op en een film over echte vriendschap. 

4. Bachelorette (2012) Videoland

Drie jaloerse vriendinnen willen het huwelijk van oude schoolvriendin Becky verpesten door haar bruidsjurk te vernielen. Maar eerst gaan ze met z'n vieren naar een feestje in New York met eindeloze hoeveelheden drank, drugs en seks. Daarna krijgen ze spijt. Met o.a. Kirsten Dunst. 

5. This is the end (2013) Pathé Thuis

James Franco geeft een enorm feest met gasten als Jonah Hill en Seth Rogen wanneer plots de apocalyps daar is. Een feestfilm die meteen het einde van de wereld is!  

 De rest van deze onweerstaanbare party Top 10 zien? Ga dan naar Guidinc.nl

Meer over: