Films

10 verborgen pareltjes op Netflix die je moet zien

3 Juni 2020 15:03 | film | Door Irma Tomas

Alles al gezien op Netflix? We dachten het niet. Dit zijn 10 pareltjes van films op de streamingdienst die geheel onterecht vreselijk onderschat of vergeten zijn en die je vast nog niet gezien hebt.

1. Lion (2016)

Onbegrijpelijk dat deze film nooit meer aandacht heeft gekregen, want hij is prachtig. En waar gebeurd bovendien. De 5-jarige Indiase Saroo gaat met zijn broer mee naar diens werk op een station. Hij valt in slaap op een bankje en wanneer hij wakker wordt is hij helemaal alleen. Saroo besluit in een stilstaande trein te wachten en valt wederom in slaap. Wanneer hij deze keer wakker wordt zit hij in een sneltrein die naar een staton rijdt dat 1600 kilometer van zijn huis ligt. Saroo eindigt op straat, wordt geadopteerd door een Australisch gezin en gaat als volwassene op zoek naar zijn biologische familie.  

2. Insidious (2010)

Zin in horror? Dan krijg je horror. Regisseur James Wan maakte ooit het eerste deel van Saw en raakte toen wat in de vergetelheid. Maar gezien deze -vrij onbekende- horrorfilm is dat geheel onterecht. Insidious dateert uit 2011 en gaat over een stel dat in een nieuw huis gaat wonen. Maar daar gebeuren nogal rare dingen. Voorwerpen die uit zichzelf een nieuw plekje zoeken en meer van dat soort dingen. Het wordt echt ernstig wanneer hun zoon in een soort coma raakt en niet meer wakker wordt. Insidious zit vol met fijne schrikmomenten en wordt alsmaar enger.  

3. Wet hot American summer (2001)

Totaal absurde komedie over de laatste zomerdag van 1981 op zomerkamp Firewood. De film begint nog redelijk normaal maar halverwege gaan alle remmen los. De baas van het kamp krijgt advies van een pratend blik groenten, verschillende kinderen op het kamp komen jammerlijk om het leven en de overlevers vieren feest in het dichtstbijzijnde dorpje door heroïne te spuiten. Even later arriveren ze terug in het kamp alsof er niets gebeurd is. Wet hot American summer flopte ongelooflijk maar kreeg in de loop der jaren een cultstatus. De toen nog vrij onbekende Paul Rudd, Amy Poehler, Bradley Cooper en Elizabeth Banks spelen de hoofdrollen. 

4. Hail, Caesar! (2016)

Nog zo'n onderschatte film, Hail Caesar van the Coen Brothers. Een komedie die zich afspeelt in 1951 en een dag in het leven van Eddie Mannix volgt. Eddie (Josh Brolin) is een zogenaamde fixer voor een filmstudio. Hij moet de hele dag brandjes blussen, schandalen voorkomen en een vermiste filmster opsporen. George Clooney is geweldig.

5. The fundamentals of caring (2016)

Paul Rudd en Craig Roberts spelen respectievelijk een hulpverlener en een tiener met een spierziekte die samen de Verenigde Staten ontdekken in deze roadmovie. Onderweg pikken ze lifster Selena Gomez op en komen ze extravagante types, mooie uitzichten en wat obstakels tegen. Intussen krijgen ze een steeds betere band. The fundamentals of caring is geen verrassende of vernieuwende film maar de hoofdrolspelers zijn een genot om naar te kijken. 

6. The edge of seventeen (2016)

Ongelooflijk sympathieke en leuke coming of age-film die geruisloos kwam en ging. En hoe onterecht is dat! De 17-jarige Nadine heeft het moeilijk met het leven en vooral zichzelf. En dan krijgt haar beste vriendin ook nog eens iets met haar oudere broer die toch al alles mee heeft. Nadine vindt troost bij haar leraar (Woody Harrelson) die raad weet met alle puber-ellende.  

Benieuwd naar pareltjes nummer 7 t/m 10? Ga daarvoor naar Guidinc.nl

Meer over