20 jaar Titanic: Kate Winslet blikt terug

16 juli 2017 10:52 | film | Door Televizier

© 20th Century Fox.

Het is twintig jaar geleden dat Kate Winslet één van de hoofdrollen speelde in de Titanic. Daar plukt ze tot op de dag van vandaag de vruchten van. De 41-jarige actrice leerde namelijk veel van de opnames.

“Door Titanic heb ik geleerd vooruit te kijken”, zei Kate tegen Entertainment Tonight, dat haar sprak over haar rol in The mountains between us. “Als je in het script leest dat Jack en Rose door een half ondergelopen eetzaal rennen, moet je weten dat het om vijf draaidagen in het water gaat. Dus het hielp zeker toen ik dit script las. Je moet realistisch zijn over wat van je wordt gevraagd als acteur.”

Voor the mountains between us begaf Kate zich in koude oorden. “Ik heb nog nooit zo veel bagage meegenomen”, grapte ze over de opnames, die in de Rocky Mountains plaatsvonden. “Ik moest er elke dag rekening mee houden dat ik veertig minuten nodig had om alle kleding aan te trekken.”

In de Titanic had Kate nog een stukje ijsschots om op te liggen (dat stukje waar Leonardo helaas niet meer bij paste) maar in The Mountains between us, ligt ze zelf in het ijskoude water. “Ik wist dat het gevaarlijk zou zijn om die scène op te nemen. Ik wist dat het extreem koud zou zijn. Maar tegelijkertijd kun je je daar toch niet helemaal op voorbereiden.”

The mountains between us draait dit najaar in de Amerikaanse bioscopen.

Meer over