30 Days of Night

Eenmaal in het jaar is het dertig dagen lang donker in het Alaskaanse plaatsje Barrow. Een groep vampiers grijpt die duisternis aan om flink huis te houden in het dorp.

GENRE
Horror

REGIE
David Slade

MET
Josh Hartnett, Melissa George, Danny Huston, Ben Foster e.a.

VERHAAL
Eenmaal in het jaar is het dertig dagen lang donker in het Alaskaanse plaatsje Barrow. Eben Olesen (Josh Hartnett) is de lokale sheriff en onderzoekt wat vernielingen in het dorp. Die blijken niet door dorpsgenoten te zijn aangericht maar door een groep vampiers onder leiding van Marlow (Danny Huston) die de dertig dagen duisternis aangrijpt om flink huis te houden in Barrow. Eben, zijn ex-vrouw Stella (Melissa George) en nog een paar anderen weten het bloedbad te overleven. Zij schuilen in een kelder tot het weer licht wordt.

OORDEEL
Je moet er van houden, maar dan heb je ook wat. Veel bloed, verminkte lichaamsdelen, schrikeffecten en pikzwarte humor, het zit er allemaal in. Wie van een goed verhaal en een sterk plot houdt, kan beter een andere bezigheid zoeken, maar horrorliefhebbers komen zeker aan hun trekken in deze door horrormeester Sam Raimi geproduceerde film.

EXTRA'S
Production diary, Creating the world of 30 Days of Night, achter de schermen, interview met cast en crew.

NU te huur en te koop

Reageren