Acteur Yorick van Wageningen in Nederlandse thriller The Fear of God

2 april 2014 09:22 | film | Door Televizier

Yorick van Wageningen heeft de hoofdrol bemachtigd in de Nederlandse thriller The Fear of God. De acteur heeft de laatste jaren naam gemaakt in Hollywood en is daar bijna bekender dan hier in Nederland.

In The Fear of God van regisseur Simon de Waal, speelt Van Wageningen een rechercheur die in een geloofsgemeenschap in een klein dorp onderduikt in de hoop daar een gewetenloze moordenaar te kunnen vangen.

Blij

De regisseur vertelt in RTL Late Night: "Yorick van Wageningen gaat de hoofdrol spelen. Ik heb hem vanmiddag gesproken. Ik ben er waanzinnig blij mee. We gaan waarschijnlijk volgend jaar februari draaien. Eind volgend jaar moet hij uitkomen."

Hollywoodcarrière

Van Wageningen speelde in Hollywood in films als The Girl With The Dragon Tattoo, The Chronicles of Riddick en The Way. Hoewel ons kleine landje niets lijkt in vergelijking met het grote Hollywood, zijn Nederlandse films voor de acteur niet te min. Zo speelde hij in Oorlogswinter en De Wederopstanding van een Klootzak en was hij Koning Willem I in de Nederlandse dramaserie De Troon (zie foto).

Regisseur

Regisseur Simon de Waal kennen we van de film Cop vs Killer, waarvoor Jeroen Willems een Gouden Kalf won. Ook schreef De Waal mee aan series als Russen, Spangen en Baantjer.

The Way

In The Way speelt Yorick Joost, een pelgrim die op weg is naar Santiago de Compostella. Hij doet dat vooral om gewicht te verliezen zodat hij er op de bruiloft van z'n broer wat beter uitziet. Zie hier de trailer. Van Wageningen is de wandelaar met het rode vest.

Meer over