The Many Saints of Newark

Alesandro Nivola in beeld voor rol in prequel The Sopranos

21 november 2018 10:19 | film | Door Jacob-Jan van de Groep

© AFP
Alessandro Nivola is in beeld voor de hoofdrol in The Many Saints of Newark, een prequel op The Sopranos. De acteur was eerder te zien in onder andere Face/Off, Jurassic Park IIIGoal! en American Hustle.

Volgens The Hollywood Reporter is de 46-jarige Amerikaan de voornaamste kandidaat om de rol van Dickey Moltisanti te spelen. Hij was in de jaren zestig de mentor van tiener Tony Soprano, de zoon van een familievriend die een gevangenisstraf uitzit. Intussen wordt Dickey als charismatische en gewelddadige man verliefd op de bruid van zijn vader, een Italiaanse immigrante.

Game of Thrones

Alan Taylor, de regisseur van Game of Thrones, krijgt de regie van The Many Saints of Newark in handen. David Chase, maker van The Sopranos, schrijft het scenario samen met Lawrence Konner (Boardwalk Empire). Wanneer de film in de bioscopen verschijnt, is nog niet bekend.

Prijzen

The Sopranos is een van de meest bekroonde televisieseries ooit. De zes seizoenen durende maffiaserie werd in de jaren 90 in totaal bekroond met 21 Emmy's en vijf Golden Globes.

Meer over