American Gangster

Frank Lucas (Washington) is een zeer inventieve en succesvolle crimineel. Hij vliegt persoonlijk naar Zuid-Oost Azië om daar direct heroïne af te nemen van leveranciers en het vervolgens via corrupte agenten de VS binnen te krijgen.

GENRE
Misdaad

REGIE
Ridley Scott

MET
Denzel Washington
Russell Crowe
Chiwetel Ejiofor
Josh Brolin e.a.

VERHAAL
Frank Lucas (Washington) is een zeer inventieve en succesvolle crimineel. Hij vliegt persoonlijk naar Zuid-Oost Azië om daar direct heroïne af te nemen van leveranciers en het vervolgens via corrupte agenten de VS binnen te krijgen. Op die manier kan hij goedkopere en schonere heroïne leveren dan zijn concurrenten en stroomt het geld binnen. Aan de andere kant van het spectrum staat de rechtschapen narcotica-agent Richie Roberts (Crowe). Roberts maakt er zijn levenswerk van om Lucas ten val te brengen. Pijnlijk genoeg krijgt hij daarbij de meeste tegenwerking van zijn eigen collega’s.

OORDEEL
Origineel is American Gangster niet. Het verhaal van de opkomst en de ondergang van een crimineel hebben we vaker gezien (ook al is het dit keer waar gebeurd). Waar de film het van moet hebben, zijn de stijlvolle beelden, de intelligentie en de mooie prestaties van de twee hoofdrolspelers, die alleen aan het eind een scène delen.

EXTRA’S
Een extra lange versie met meer dan 18 minuten onvertoond beeldmateriaal, alternatief einde, commentaar van Ridley Scott en scenarist Steven Zaillian.

Reageren