Atonement

Op een zinderend hete dag in 1935 durft Robbie (James McAvoy), de zoon van de tuinman, eindelijk zijn liefde te bekennen aan de verwende en rijke Cecilia (Keira Knightley). Cecilia's dertienjarige zusje Briony (Saoirse Ronan) ziet de liefde tussen de twee opbloeien.

GENRE
Drama

REGIE
Joe Wright

MET
James McAvoy
Keira Knightley
Saoirse Ronan
Vanessa Redgrave e.a.

VERHAAL
Op een zinderend hete zomerdag in 1935 durft Robbie (James McAvoy), de zoon van de tuinman, eindelijk zijn liefde te bekennen aan de verwende en rijke Cecilia (Keira Knightley). Cecilia’s dertienjarige zusje Briony (Saoirse Ronan) ziet de liefde tussen de twee opbloeien. Ze is jaloers, denkt iets te zien dat er niet is en beschuldigt Robbie van iets vreselijks. Dat heeft tot gevolg dat Robbie en Cecilia uit elkaar worden gerukt. Het tweede deel van de film begint wanneer Robbie naar Frankrijk is verscheept om in de Tweede Wereldoorlog te vechten en Cecilia verpleegster is geworden, net als Briony die er inmiddels alles voor over heeft om haar misstap goed te maken.

OORDEEL
Het prachtige boek van Ian McEwan is op een prachtige manier verfilmd. Het is een wat traag, maar meeslepend en tragisch liefdesverhaal. De verschrikkingen van de oorlog worden indringend duidelijk gemaakt. En de film laat de kijker achter met de vraag of je altijd alles moet geloven wat je ziet.

EXTRA’S Verwijderde scènes, commentaar van de regisseur en twee documentaires.

Reageren