Baron is terug in Bassie & Adriaan-film

15 september 2015 10:23 | film | Door Televizier

'Hallo vriendjes en vriendinnetjes'. De Baron, de beroemde schurk uit de Bassie & Adriaan-serie, is weer te bewonderen in de speelfilm over het circusduo.

In de nieuwe speelfilm Keet & Koen: De Speurtocht Naar Bassie & Adriaan geeft de Baron, gespeeld door Aad van Toor, de opdracht om de clown en de acrobaat te ontvoeren. Zijn broer, Bas van Toor, is te bewonderen als Vlugge Japie, de handlanger van de Baron. Hij is alleen niet meer zo vlug; tegenwoordig loopt hij al met een rollator.

Op speurtocht

Het was eerst nog maar de vraag of de beroemdste boeven uit de succesvolle serie in de speelfilm te zien zouden zijn. Twee talentvolle jonge circusartiesten, Patrick Martens en Janouk Kelderman, nemen de rol van de clown en de acrobaat over. Samen gaan zij op speurtocht om de kindervrienden te vinden nadat zij ontvoerd zijn door jonkheer (Fabian Jansen), een neef van de boosaardige baron uit de oude serie.

Talent vergrijst niet

Vanaf 7 oktober is de film in de bioscopen te bewonderen. Bas en Aad van Toor zijn al aardig op leeftijd: 79 en 72 jaar oud. Dat neemt niet weg dat ze nog steeds succesvol zijn. Ze kregen zondag op het Filmfestival van Oostende een Lifetime Achievement Award, omdat ze een grote en belangrijke bijdrage aan de Nederlandstalige televisie hebben geleverd. De broers braken door als acrobatenduo The Crocksons in de jaren 60 en waren daarna 35 jaar lang te zien als het komische duo Bassie & Adriaan.

Lees ook:
Bassie & Adriaan vallen in de prijzen

Meer over