Barry Atsma, Loes Haverkort en Rik Launspach in nieuwe film Rendez-vous

7 mei 2014 12:20 | film | Door Televizier

Barry Atsma (foto), Loes Haverkort en Rik Launspach vertolken de hoofdrollen in de nieuwe Nederlandse film Rendez-vous. De film wordt geregisseerd door Antoinette Beumer.

De film Rendez-vous is gebaseerd op het gelijknamige boek van Esther Verhoef over Sofie die besluit het roer om te gooien. Ze verhuist met haar man naar Frankrijk, maar begint daar een affaire met bouwvakker Michel.

Acteurs

Loes Haverkort neemt de rol van Sofie op zich, Barry Atsma speelt haar echtgenoot en Rik Launspach de geheimzinnige aannemer Peter. Voor bouwvakker Michel zijn de makers op zoek naar een Franse acteur.

Van het boek naar de film

Rendez-vous is het eerste boek van Esther Verhoef dat wordt verfilmd. Als de film net zo goed wordt als het boek, dan kunnen de makers een stapel prijzen verwachten. Het boek werd in 2006 namelijk genomineerd voor de NS Publieksprijs en in januari 2007 won Esther als eerste Nederlandse auteur de Zilveren Vingerafdrk, de publieksprijs voor beste thriller. Het boek is vertaald in het Engels, Duits en Russisch.

De opnames van Rendez-vous beginnen in september.

Barry Atsma

Barry Atsma is in veel Nederlandse films te bewonderen. Zo speelde hij onder andere in Mannenharten, Kenau, Quiz, Loft en Komt een Vrouw bij de Dokter.

Gisteren werd bekend dat hij een rol heeft in een film over Michiel de Ruyter,

Meer over