Bartho Braat speelt hoofdrol in 360 graden-film

10 juli 2017 09:52 | film | Door Televizier

Ex-GTST’er Bartho Braat (66) heeft een hoofdrol te pakken in de 360 graden-thriller Wraak. Op 14 juli gaat de film in première, maar is vervolgens niet op het witte doek te zien. 

Wraak draait om een groep studenten, die hun weekendje weg op het strand doorbrengen. Ze logeren in een duinhotel, dat door een eigenaardige man en zijn getraumatiseerde zoon gerund wordt. Bartho neemt de rol van de excentrieke eigenaar op zich. 

360 graden

De film komt niet in de bioscoop, maar verschijnt na de première in vier delen op Facebook. Door de 360 graden-optie kunnen de filmkijkers zelf kiezen vanuit welk gezichtspunt ze de film zien. Volgens regisseur Raymond Grimbergen voegt de 360 graden-techniek  ‘iets extra’s’ toe: ‘‘Je kunt om je heen kijken en dingen zien, die anderen niet zien. Daardoor kun je ook andere dingen te weten komen over het verhaal’’, vertelt hij tegen BuzzE.

Hints

Kijkers hoeven niet bang te zijn dat ze iets belangrijks missen door de 360 graden-techniek. Tijdens de film krijgen ze verschillende hints wat er buiten hun blikveld gebeurt, vertelt co-regisseur Melcher Hillmann tegen BuzzE: ‘‘Er zijn steeds allerlei verhaallijntjes door elkaar verweven. De kijker wordt hierop gewezen door middel van bijvoorbeeld geluid. Je hoort ineens iets achter je of de acteurs leiden je naar een bepaalde richting.’’

Britt Scholte

Bartho is niet de enige (ex-)GTST’er die in Wraak te zien is. Ook Britt Scholte, die in de soap Kimberly Sanders speelt, vertolkt een van de hoofdrollen. Zij speelt een van de studenten. Niek Roozen, bekend van Brugklas, neemt de rol van de getraumatiseerde zoon op zich.

Meer over