Baz Luhrmann genoemd als regisseur Kung Fu-verfilming

De jaren 70-tv-serie Kung Fu wordt waarschijnlijk een speelfilm van de hand van regisseur Baz Luhrmann. Kung Fu was een legendarische serie met David Carradine in de hoofdrol.

David Carradine speelde in Kung Fu de hoofdrol als Kwai Chang Caine, een halfbloed shaolinpriester die door het Wilde Westen van de Verenigde Staten trok, op zoek naar zijn halfbroer. De serie werd van 1972 tot 1975 uitgezonden en bedacht door de ook al zo legendarische Bruce Lee, die zelf niet de hoofdrol mocht spelen omdat hij te Chinees was. Kung Fu was ook in Nederland heel populair.

Sunscreen

Baz Luhrmann (51) is geen kleintje, de Australische regisseur maakte opvallende films als Romeo + Julia, Moulin Rouge, Australia en recentelijk The Great Gatsby. Luhrman had ooit ook een hitje: het nog steeds zeer vermakelijke Everybody's Free to Wear Sunscreen.

Kill Bill

Kung Fu bleef het hoogtepunt uit de carrière van David Carradine, al maakte hij in 2004 een geweldige comeback als het titelpersonage in Kill Bill. In 2009 kwam David bizar aan zijn einde. Hij werd in een hotelkamer in Bangkok naakt aangetroffen in een kast met een touw om zijn hals en zijn penis. In eerste instantie werd gesuggereerd dat Carradine misschien te pakken was genomen door de Thaise Mafia, maar de lijkshouwer hield het op een kwestie van simpele wurgseks.

Reageren