Bekende vrouwen kiezen hartverwarmende film voor RTL8

In de week van 23 tot en met 27 september staat RTL8 in het teken van Dress Red Day, een initiatief van de Hartstichting. Elke werkdag kiest een bekende vrouw een hartverwarmende film uit.

Op 29 september vindt Dress Red Day plaats, op deze dag roept de Hartstichting iedereen op om iets roods te dragen om zo aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen.

Uit het Hart

Vrouwenzender RTL8 kleurt ook rood: zij zenden van 23 tot en met 27 september om 20.30 uur een film uit, die is gekozen Uit het Hart van een bekende vrouw. Voorafgaand aan de film vertelt zijn waarom deze film haar hart verwarmd heeft.

Hairspray

Irene Moors is als eerste aan de beurt: zij zal op 23 september uitleggen waarom Hairspray haar zo raakt. Op dinsdag is Anouk Smulders aan de beurt die voor About a Boy heeft gekozen. Annemarie van Gaal leidt op woensdag de film Chocolat in. Dyanne Beekman kiest op donderdag voor The Constant Gardener en Ellen ten Damme sluit de week af met Turks Fruit.

Persoonlijke portretten

Na de films zendt RTL8 dagelijks een persoonlijk portret uit van een onbekende vrouw die te maken heeft met hart- en vaatziekten. Zo zal de 22-jarige Milou vertellen hoe het was om haar danscarrière bij het Holland Show Ballet te moeten opgeven vanwege hartklachten.

Life4You

Irene Moors kan blijkbaar niet meer wachten tot 23 september en trapt de actie alvast op zondag 15 september af. Ze zal tijdens Carlo & Irene: Life4You iedereen oproepen zich in het rood te kleden en hier een foto van in te sturen. Uiteindelijk wordt er een winnaar gekozen die op 29 september door Dyanne Beekman wordt gestyled in de uitzending van Life4You.

Reageren