Brideshead Revisited

Charles Ryder (Matthew Goode) is een jongen uit de middenklasse die blij is dat hij in Oxford mag gaan studeren. Daar maakt hij op dag één kennis met de homoseksuele, flamboyante en steenrijke Sebastian (Ben Whishaw).

GENRE
Drama.

REGIE
Julian Jarrold.

MET
Matthew Goode
Ben Whishaw
Hayley Atwell
Emma Thompson e.a.

VERHAAL
Charles Ryder (Matthew Goode) is een jongen uit de middenklasse die blij is dat hij in Oxford mag gaan studeren. Daar maakt hij op dag één kennis met de homoseksuele, flamboyante en steenrijke Sebastian (Ben Whishaw). Sebastian wordt verliefd op Charles die op zijn beurt onder de indruk is van de grandeur en het landgoed van Sebastians familie én van zijn zus Julia.

Op vakantie in Venetië worden Charles en Julia verliefd, tot groot verdriet van Sebastian, die vlucht in de drank. Maar de liefde tussen Charles en Julia komt tot een abrupt einde door toedoen van Lady Marchman (Emma Thompson), de strengkatholieke moeder die niet toestaat dat haar dochter met een atheïst trouwt.

OORDEEL
Puristen zullen deze remake van de briljante elf uur durende BBC-serie uit de jaren '80 overbodig vinden. Regisseur Julian Jarrold heeft dan ook nogal wat moeten schrappen. Die twee uur zijn toch nog de moeite waard geworden vanwege het mooie verhaal en de goede acteerprestaties.

Deze Youtube video kan niet worden weergegeven. Javascript staat uitgeschakeld, of je hebt nog een oude versie van de Adobe Flash Player. Download de laatste Flash Player.

Reageren