Dankbaar

Buladó met Everon Jackson Hooi opening Nederlands Film Festival

20 juli 2020 15:18 | film | Door Jacob-Jan van de Groep

© Geert de Lange
Het Nederlands Film Festival kent dit jaar haar veertigste editie. Buladó, met Everon Jackson Hooi in de hoofdrol, opent het evenement in Utrecht.

Buladó gaat over de elfjarige Kenza (Tiara Richards) die met haar vader Ouira (Hooi) en opa Weljo (Felix de Rooy) opgroeit op Curaçao in een huis op een autosloperij. Ze wil haar eigen pad uitstippelen in het leven, maar daarbij wordt het haar niet makkelijk gemaakt. Ook het overlijden van haar moeder laat sporen na.

Dankbaar

"Het bijzondere script dat me meteen tot in mijn ziel raakte, het draaiproces op mijn geboorte-eiland Curaçao, wat magisch en persoonlijk was. Het feit dat ik met deze film het publiek een hele andere kant van mezelf als acteur kan laten zien, daar ben ik heel dankbaar voor", zegt Everon (38) in een reactie aan NU.nl. Buladó gaat namelijk over de oorspronkelijke bewoners en indianenstam van Curaçao.

Restricties 

Het Nederlands Film Festival start dit jaar op 25 september, maar over de invulling is nog maar weinig bekend. Dit heeft alles te maken vanwege de restricties wat het coronavirus betreft.

Meer over