Charlie Wilson's War

Charlie Wilson is een Texaans congreslid voor de Democratische Partij. Hij raakt betrokken bij de oorlog in Afghanistan wanneer een steenrijke vriendin hem vraagt de Afghanen te helpen in hun strijd tegen de Russen.

GENRE
Drama

REGIE
Mike Nichols

MET

Tom Hanks, Philip Seymour Hoffman, Julia Roberts, Amy Adams e.a.

VERHAAL

Het is begin jaren tachtig. Charlie Wilson (Tom Hanks) is een Texaans congreslid voor de Democratische Partij. Hij houdt zich voornamelijk
bezig met het nuttigen van alcohol en heeft zijn medewerksters stuk voor stuk op uiterlijk geselecteerd. Charlie raakt betrokken bij de oorlog in Afghanistan wanneer een steenrijke vriendin (Julia Roberts) hem vraagt de Afghanen te helpen in hun strijd tegen de Russen. Charlie krijgt het voor
elkaar de Moejahedien via een geheime deal met de Israëliers en Pakistanen te voorzien van miljarden aan wapens. En zo maakt het onbeduidende congreslid bijna in zijn eentje een eind aan de Koude Oorlog.

OORDEEL
Het is ongelooflijk dat dit een waargebeurd verhaal is. Zit een grootmacht als Amerika werkelijk zo onnozel in elkaar? Ja, dus. De film zit vol met droge humor en Tom Hanks zet Wilson neer als een gezellige, sympathieke vent. Het verhaal vertelt niet dat deze actie de geboorte van Al Qaida inluidde.

EXTRA'S

The making of en de documentaire Who is Charlie Wilson?

NU
te huur en te koop

Reageren