Cloverfield

Vijf twintigers uit New York geven een afscheidsfeestje voor hun vriend Rob die een baan in Japan heeft aangenomen. Diezelfde avond dringt een enorm monster de stad binnen. Hud legt het feestje op film vast.

GENRE
Thriller

REGIE
Matt Reeves

MET
Lizzy Caplan, Odette Yustman, Michael Stahl-David, T.J. Miller e.a.

VERHAAL
Vijf twintigers uit New York geven een afscheidsfeestje voor hun vriend Rob (Michael Stahl-David) die een baan in Japan heeft aangenomen. Diezelfde avond dringt een enorm monster de stad binnen. Hud (T.J. Miller) legt het feestje op film vast.
Net wanneer de boel lekker op gang komt, begint het gebouw te schokken en rennen de vrienden naar het dak waar ze net zien hoe een gigantisch monster huishoudt in Manhatten. Hud laat zijn camera lopen en legt vast hoe hij en z’n vrienden wanhopig proberen te ontkomen aan het Godzilla-achtige monster.

OORDEEL
Cloverfield is een combinatie van een reguliere monsterfilm en The Blair Witch Project waarbij het publiek alles door de camcorder van een van de personages bekijkt. Het gevolg is dat alle beelden flink schokkerig zijn. Een beetje sterke maag strekt daarom tot de aanbeveling. Cloverfield is bij tijd en wijlen best eng en als je van actie houdt, zit je goed. Nadat de personages zijn voorgesteld gaat het los en houdt het nooit meer op.

EXTRA'S
Commentaar van de regisseur, The making of, Verwijderde scènes, Fun en Verborgen bonusmateriaal.

NU te huur en te koop

Reageren