Top 5

De 5 leukste klassieke kerstfilms

Dit zijn de echte kerstklassiekers. De films waar onze vaders en moeders en opa's en oma's zich iedere kerst bij verkneukelden. Deze moet je eigenlijk gezien hebben.

Its a wonderful life

Deze film staat op nummer 1 van de lijst meest inspirerende Amerikaanse films aller tijden, het is de ultieme kerstfilm het is de klassieker onder de klassiekers. En die moet je dus gezien hebben. It's a wonderful life gaat over George Bailey (James Stewart) die zichzelf al zijn hele leven wegcijfert voor anderen. Wanneer alles tegenzit, wil George zelfmoord plegen maar dan komt zijn engelbewaarder Clarence in actie. It's a wonderful life dateert al uit 1947 en is dus in zwart-wit.

Scrooge

Nog zo'n oudje, de verfilming van A Christmas Carol van Charles Dickens uit 1970 met Albert Finney in de hoofdrol. Iedereen kent vast het verhaal van Ebenezer Scrooge, die oude krenterige vervelende man die zijn werknemers met heel veel moeite een dagje vrij geeft met kerst maar verder niets wil weten van de feestdagen. Om hem op andere gedachten te brengen krijgt hij een bezoekje van drie geesten. Hieronder kun je trouwens meteen de hele film zien.

White Christmas

De kerstklassieker I'm dreaming of a white christmas hebben we te danken aan deze film met Bing Crosby, Danny Kaye en Rosemary Clooney, de tante van George. In White Christmas vormen Crosby en Kaye een zang- en dansduo dat verliefd wordt op twee zusjes en naar het Canadese Vermont reist voor een witte kerst.

Sissi

Kerstmis zonder Sissi is geen kerstmis. De mooie Romy Schneider als keizerin Sissi! Die heerlijke baljurken! Voeg daar een knappe keizer aan toe en een kwade schoonmoeder en we hebben een film. In totaal is er een Sissi-trilogie met een verhaal dat heel in de verte is gebaseerd op het leven van keizerin Elisabeth van Oostenrijk.

Holiday Inn

Een musical met muziek van de legendarische Irving Berlin met in de hoofdrollen de legendarische Fred Astaire en Bing Crosby. En de film waarin het lied White Christmas voor het eerst was te horen. Sinds 1947 werden 50 miljoen exemplaren verkocht en daarmee is het de best verkochte plaat aller tijden.

Meer over:

Reageren