Top 5

De 5 meest romantische kerstfilms

23 december 2021 11:00 | film | Door Irma Tomas

© Miramax
Natuurlijk draait kerst om romantiek. Als je tenminste een man of vrouw kan vinden die met je op de bank wil zitten voor een heerlijke lading mierzoete kerstromantiek. Niet gelukt? Alleen zijn ze ook best te pruimen.

Love Actually

De kerstklassieker onder de kerstklassiekers met Hugh Grant als premier van Engeland, met Bill Nighy als zander die nog steeds teert op een kerstliedje, Emma Thompson die ontdekt dat haar man een duur kerstcadeau heeft gekocht voor een ander en nog veel meer verhalen. Natuurlijk heb je Love actually al een keer gezien, maar dat maakt niets uit. Deze film kun je gemakkelijk ieder jaar bekijken.

The Holiday

Cameron Diaz en Kate Winslet doen aan huizenruil omdat ze genoeg hebben van hun leven en van mannen en komen vervolgens aan de andere kant van de oceaan respectievelijk Jude Law en Jack Black tegen die hun ware liefdes blijken te zijn. Over toeval gesproken! Jack Black tilt The holiday net iets boven het niveau van een gemiddelde romcom uit.

Bridget Jones's diary

Voor Bridget Jones geldt hetzelfde als voor Love actually. Deze film kun je twintig keer zien en dan is ie nog steeds leuk. Natuurlijk met Reneé Zellweger als onhandige single die wanhopig op zoek is naar een leuke man en dan een hilarische Hugh Grant en de romantische Colin Firth op een presenteerblaadje krijgt aangeboden. Het kan een stuk slechter.

When Harry met Sally

Meg Ryan en Billy Crystal spelen Sally en Harry; twee vrienden die proberen uit te zoeken of mannen en vrouwen gewoon vrienden kunnen zijn. In het geval van Harry en Sally blijkt dat moeilijk, maar voor het zover komt, zijn we heel wat fantastische scènes verder. De soundtrack van When Harry met Sally staat ook nog eens vol met kerst- en romantische muziek. Wat wil een mens nog meer? (Nog even over die masturbatiescène van Meg Ryan; zo klinken alleen pornosterren als ze klaar komen).

Serendipity

Serendipity betekent in het Nederlands iets als een gelukkig toeval of een aangename verrassing. Dat slaat in dit geval op Jonathan (John Cusack) en Sara (Kate Beckinsale) die elkaar tien jaar geleden al eens ontmoetten. Ze werden verliefd en lieten daarna aan het toeval over of ze elkaar nog eens zouden zien. Niet dus, en zo belanden ze beiden in een andere relatie terwijl ze naar elkaar verlangen. Als dat maar goed afloopt... We verklappen verder niets, maar het is natuurlijk niet voor niets een romantische komedie.

 

Meer over