De Brief voor de Koning

De zestienjarige schildknaap Tiuri moet nog één opdracht uitvoeren voordat hij ridder wordt. Het klinkt eenvoudig: Tiuri mag een nacht niet slapen, eten, drinken en praten en al helemaal niet voor iemand opendoen. Zul je net zien dat juist deze nacht een stervende ridder aanklopt...

GENRE
Jeugd

REGIE
Pieter Verhoeff

MET

Yannick van de Velde, Quinten Schram, Daan Schuurmans, Victor Reinier e.a.

VERHAAL
De zestienjarige schildknaap Tiuri (Yannick van de Velde) moet nog één opdracht uitvoeren voordat hij ridder wordt. Het klinkt eenvoudig: Tiuri mag een nacht niet slapen, eten, drinken en praten en al helemaal niet voor iemand opendoen. Zul je net zien dat juist deze nacht een stervende ridder aanklopt. Tiuri doet toch open waarop de ridder hem vraagt een uiterst belangrijke brief te bezorgen bij de koning van Unauwen. Het is het begin van een lange reis en een hele reeks spannende avonturen.

OORDEEL
Het duurde even voordat iemand aandurfde het beroemde boek van Tonke Dragt te verfilmen. De brief van de koning dateert tenslotte al uit 1962. Pieter Verhoeff kan uiteindelijk tevreden zijn met het resultaat. In Yannick van de Velde heeft hij een goeie hoofdrolspeler en hoewel de gevechten en sommige van de acteerprestaties niet kunnen tippen aan de meest Hollywoodfilms, zullen de meeste kinderen en volwassenen toch een warm gevoel overhouden aan deze film.

EXTRA'S
Audiocommentaar van de regisseur

NU te huur en te koop

Bekijk hier de trailer:

Deze Youtube video kan niet worden weergegeven. Javascript staat uitgeschakeld, of je hebt nog een oude versie van de Adobe Flash Player. Download de laatste Flash Player.

Reageren