De grootste filmflops van 2014

In de Verenigde Staten gaat het niet zo best met het bioscoopbezoek, zelfs The Hunger Games - Mocking Jay part 1, doet het maar matig. Maar de volgende 11 films zijn pas echt enorme flops.

De Huffington Post maakte een lijstje met films waar bijna niemand in Amerika naar toe wilde. De allergrootste flop is Men, Women & Children. 

Men, Women & Children

box office bombs

Jason Reitman regisseerde en Adam Sandler speelde de hoofdrol. Het mocht niet baten. De film bracht 705.908 dollar op.

Wish I Was Here

wish i was here movie

Zach Braff had ooit een mooie hit te pakken met zijn film Garden State. Braff ging naar Kickstarter om het benodigde geld in te zamelen voor Wish I Was Here. Zijn fans gaven hem 3,1 miljoen dollar, er kwam 3,6 miljoen dollar binnen. Dat is zeven keer minder dan Garden State.

Bad Words

bad words bateman

De komedie Bad Words kreeg prima recensies, maar niemand wilde de door Jason Bateman geregisseerde film daadwerkelijk zien. De opbrengst van Bad Words bedroeg 7,7 miljoen dollar.

Vampire Academy

vampire academy

Vampire Academy dacht handig in te spelen op de vampieren-hype die al een tijdje gaande is, maar de film werd geen nieuwe Twilight en bracht $ 7,8 miljoen op.

Legends of Oz: Dorothy's Return

legends of oz

Het openingsweekend van de animatiefilm Legends of Oz was abominabel en het werd daarna niet veel beter. De film was te zien in meer dan 2,5 duizend bioscopen maar leverde slechts 8,4 miljoen dollar op. 

Sabotage

sabotage

Ooit was Arnold Schwarzenegger een publiekstrekker, maar das war einmal. Sabotage is de slechts bezochtste film van de ex-gouverneur in 29 jaar tijd met een opbrengst ruim 10 miljoen dollar.

Winter's Tale

winters tale colin farrell

Met Colin Farrell, Russell Crowe en Jennifer Connelly had Winter's Tale flink wat namen in huis, maar het mocht niet baten. Zelfs de bijrol van Will Smith als Lucifer was niet genoeg om veel publiek naar de bios te trekken. Opbrengst: 12,6 miljoen dollar.

Frank Miller's Sin City: A Dame to Kill For

sin city 2

De originele Sin City sloeg in 2005 in als een bom. Het verhaal, de kleuren (of het ontbreken daarvan), alles was mooi. Die film bracht alleen op de premièredag al 11,8 miljoen op, dit vervolg moest het doen met 13,7 miljoen. In totaal.  

I, Frankenstein

i frankenstein

Luid, onbegrijpelijk en saai. Dat zeiden de recensies over deze stripverfilming. Het publiek liet het dan ook massaal afweten: 19 miljoen dollar.

Transcendence

transcendence

Het gebeurt Johnny Depp niet vaak, maar met Transcendence had hij dit jaar een mislukking van jewelste te pakken. De sf-film kostte 100 miljoen en leverde de beleggers slechts 23 miljoen op.

Pompeii

pompeii

Bekijk de trailer van Pompeii en je weet genoeg, dit was niks en het wordt ook niet wat: 23,2 miljoen.

Reageren