De Grote Vriendelijke Reus trekt Nederlanders naar de bioscoop

De verfilming van het beroemde kinderboek De Grote Vriendelijke Reus van Roald Dahl doet het goed in de Nederlandse bioscopen. In de eerste week trok de GVR al meer dan 100.000 bezoekers. Dat stelt filmdistributeur Entertainment One.

Het bekende verhaal vertelt hoe het eenzame weeskind Sophie (Ruby Barnhill) in een reuzenwereld belandt. De Grote Vriendelijke Reus (Mark Rylance) trekt het meisje uit haar bed en beschermd haar tegen de andere reuzen, die minder goedgezind zijn. Het tweetal smeedt daarna een plan om de slechte reuzen te stoppen.

Film

Het is niet de eerste keer dat er een film verschijnt over de GVR. In 1989 verscheen er al een tekenfilm over de goedaardige reus en zijn kwaadaardige soortgenoten. De nieuwe film is geregisseerd door niemand minder dan Steven Spielberg. 

Flop?

Het leek er aanvankelijk op dat The Big Friendly Giant, zoals de film internationaal heet, een grote flop zou worden. In Noord-Amerika wist De Grote Vriendelijke Reus in het eerste weekend nog geen twintig miljoen euro bij elkaar te schrapen. In Nederland presteert de film dus beduidend beter.

De GVR draait sinds 20 juli in 137 Nederlandse bioscopen. 

Reageren