De Slag om de Schelde binnenkort op Netflix

13 september 2021 15:17 | film | Door Irma Tomas

De Slag om de Schelde is vanaf 15 oktober te zien op Netflix. De grootse oorlogsfilm is de meest succesvolle biosfilm van 2021. 

De Slag om de Schelde trok 400.000 bezoekers naar de bioscoop. Een knappe prestatie omdat er niet erg veel mensen tegelijk de zaal in mochten. Vanaf 15 oktober worden het er veel meer dan 400.000. Niet alleen in Nederland trouwens. De Slag om de Schelde is straks wereldwijd te zien op de streamingdienst. 

Cruciaal voor WWII

De film gaat over de bevrijding van Zuid-Nederland, een verhaal dat niet erg bekend is, maar wel cruciaal was voor de overwinning van de geallieerden op nazi-Duitsland in de Tweede Wereldoorlog.

Drie levens 

In november 1944 vechten duizenden geallieerden op het onder water gelopen eiland Walcheren in Zeeland. Drie levens raken in die periode raken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een Engelse gliderpiloot en een Zeeuws meisje dat tegen wil en dank in het verzet betrokken raakt, komen voor cruciale keuzes te staan die niet alleen gaan over hun eigen vrijheid maar ook over de vrijheid van anderen.

Meer over