Top 5

De 5 grappigste kerstfilms

20 december 2018 11:00 | film | Door Televizier

© Netflix | Office Christmas Party
Wie denkt dat kerst alleen maar draait om romantiek en familie heeft het goed mis. Deze top vijf grappige kerstfilms bewijst dat er met Kerstmis ook heel wat te lachen valt. We moeten de feestdagen immers niet te serieus nemen.

Elf

Will Ferrell in een groen elfenpakje: dat werkt gegarandeerd op de lachspieren. Helemaal als je bedenkt dat de gigantische acteur een volwassen man speelt die denkt dat hij een kerstelfje is. Als de Kerstman hem naar New York stuurt om zijn biologische vader te bezoeken, komt hij terecht in de normale wereld - die niet zo gek is op kerst als hij. 


Office Christmas Party

Als je een keer iets nieuws wil zien met kerst, kies je voor deze komedie met Jennifer Aniston en Jason Bateman. Houd dan wel in gedachten dat het kerstfeest op kantoor alleen nog maar kan tegenvallen, want epischer dan in Office Christmas Party wordt het niet. Brandende kerstbomen, rendieren die uit het toilet drinken en o-ve-ral alcohol. Don't try this at home.


The Night Before

Als je Seth Rogen in de cast ziet, weet je dat je zomaar eens een grappige film te pakken zou kunnen hebben. Als Joseph Gordon-Levitt, Lizzy Caplan en Mindy Kaling ook van de partij zijn, is een goede avond gegarandeerd. Een verhaal over drie vrienden die voor het laatst hun jaarlijkse reünie op kerstavond gaan vieren - en vastbesloten zijn het onvergetelijk te maken. 


National Lampoons Christmas Vacation

De familie Griswold beleeft een hoop avonturen in de National Lampoons-reeks, maar in deze film komt de familie gewoon rustig samen om kerst te vieren. Alles moet perfect zijn - en dan gaat het natuurlijk mis. Irritaties met de buren, pijnlijke ongevallen, de kat die aan de kerstboom wordt geëlektrocuteerd... Tijdloos grappig, deze kerstkomedie uit 1989.


Scrooged

Bill Murray speelt een moderne versie van de klassieke Scrooge uit A Christmas Carol. Hij is een meedogenloze televisiebaas die met niemand rekening houdt, tot de drie geesten bij hem op bezoek komen en hem laten zien hoe zijn toekomst eruit ziet. Geen zorgen: deze film doet niet sentimenteel, maar gaat voor een lekker sarcastisch en komisch kerstverhaal. 

 
Beschikbaar on demand:
Office Christmas Party - Netflix & Pathé Thuis
The Night Before - Pathé Thuis
Scrooged- iTunes

Op tv:
Elf - op 26/12 om 14:15 bij Net 5

Meer over