Divergent-reeks mogelijk niet meer in de bioscoop

22 juli 2016 10:15 | film | Door Televizier

© Independent Films BV

De vierde film van de Divergent-reeks, Divergent Ascendant, draait mogelijk nooit in de bioscopen. Vanwege tegenvallende bezoekersaantallen van de vorige film, overweegt distributeur Lionsgate om de film als televisiefilm uit te brengen. Dat meldt Variety

Op dit moment voert Lionsgate nog gesprekken met verschillende producenten. Een andere optie is dat er een serie gemaakt wordt van de film. Een spin-off behoort ook tot de mogelijkheden. De reden voor de onzekerheid is vrij eenvoudig: de vorige film, Divergent: Allegiant, heeft flink verlies gedraaid.

Anders dan de rest

De rode draad van de filmreeks is de indeling van mensen naar hun persoonlijkheid over verschillende 'facties'. Tris (Shailene Woodley) ontdekt dat ze niet in een van deze facties past, maar eigenlijk qua persoonlijkheid overal thuishoort. Zij is 'divergent' en dat brengt de nodige moeilijkheden met zich mee. 

Boeken

De Divergent-films zijn afgeleid van het gelijknamige boek van Veronica Roth. De eerste film, simpelweg getiteld Divergent, was wereldwijd succesvol. De film haalde bijna driehonderd miljoen dollar op. 

Meer over