DVD | 2012

Als u houdt van films waarin van alles op spectaculaire wijze kapot gaat, is 2012 prima te pruimen...

GENRE
Actie.

REGIE
Roland Emmerich.

MET
John Cusack, Danny Glover, Amanda Peet, Chiwetel Ejiofor e.a.

VERHAAL
De mislukte, gescheiden schrijver Jackson curtis (John Cus ack) is net met zijn kinderen op vakantie in Yellowstone Park als de wereld begint te vergaan. Jackson doet er alles aan om zijn kinderen te redden en tegelijkertijd zijn ex-vrouw te laten zien dat hij best een goede vader is.

Ondertussen proberen de meeste staatshoofden aan de ramp te ontsnappen in een soort Ark van Noach. Alleen die van Amerika en Italië blijven op aarde.

OORDEEL
Hé, daar stort het beroemde Jezusbeeld in Rio de Janeiro ter aarde. En kijk nu eens: een enorme scheur in het plafond van de Sixtijnse Kapel. Er zal toch geen Noord-Zuidlijn over de hele oppervlakte van de aarde worden aangelegd?

Nee hoor, het is 2012. Het jaar waarin de aarde vernietigd zou worden. Tenminste: tot wetenschappers ontdekten dat er een verkeerde berekening is gemaakt in de kalender van de Maya’s.

Als er iets vernield moet worden, kan dat prima worden overgelaten aan Roland Emmerich. Twee uur lang gaat er van alles op een spectaculaire manier kapot. Als je daarvan houdt, is 2012 prima te pruimen.

Reageren