DVD | Alice In Wonderland

De eerste Alice In Wonderland-film kwam in 1951 uit. Tot de dag van vandaag wordt hij gezien als een van de beste Disney-films ooit gemaakt.

GENRE
Avontuur.

REGIE
Tim Burton.

MET
Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Mia Wasikowska e.a.

VERHAAL
Dertien jaar nadat Alice (Mia Wasikowska) voor de eerste keer in het konijnenhol is gevallen, overkomt haar hetzelfde. Alice zelf herinnert zich niets van die eerste keer, maar de bewoners van Wonderland (of eigenlijk Underland) kennen haar nog wel.

En Alice blijkt een belangrijke taak te hebben in deze vreemde wereld. Ze moet Wonderland redden van de door en door slechte Red Queen (Bonham Carter) en wordt daarbij geholpen door de vriendelijke Mad Hatter (Depp) en de tweeling Tweedledee and Tweedledum (Matt Lucas).

OORDEEL
De verwachtingen waren hooggespannen voor Tim Burton’s Alice in Wonderland. En nee, ze worden lang niet allemaal waargemaakt. Deze nieuwe versie van Alice is veel te kindvriendelijk en braaf (waarschijnlijk vanwege filmmaatschappij Disney).

Maar er zijn gelukkig ook veel hoogtepunten. De grappige Red Queen met haar enorme hoofd bijvoorbeeld. En de prachtige visuele kunstjes (in 2D misschien nog wel beter te zien dan in 3D) die Tim Burton uithaalt. Maar de conclusie dat het zoveel beter had kunnen zijn, blijft pijnlijk.

Reageren