DVD | Avatar

Avatar, de film over de blauwe wezens die bedreigd worden door de mens. In de bios spectaculair in 3D. Thuis blijft op dvd (of Blu-ray) de 2D versie over. Hoe zit het dan met het verhaal?

GENRE
Avontuur

REGIE
James Cameron

MET
Sam Worthington, Sigourney Weaver, Zoe Saldana, e.a.

VERHAAL
Het is 2154 en de verlamde ex-marinier Jake Sully (Sam Worthington) wordt gerekruteerd voor het Avatar-project. Zijn taak: een avatar besturen op de verre planeet Pandora, waar het blauwe inheemse volk de Na’vi vreedzaam leeft.

Maar de aardbewoners hebben snode plannen. Ze zijn uit op de vernietiging van Pandora, omdat ze een zeldzaam mineraal willen delven. Het wordt Sully’s taak bij de Na’vi te infiltreren. Dat hij de levensstijl van de Na’vi begint te waarderen en verliefd wordt op een van hen, bemoeilijkt de zaken.

OORDEEL
Met de publiciteitscampagne rond Avatar was in ieder geval niets mis. Zonder deze film zou ons leven niet compleet zijn. Dat is onzin.

De film waar James Cameron twaalf jaar aan werkte, duurt wat lang. De personages en de boodschap over natuurbehoud zijn wel simplistisch. Daar tegenover staan de wonderschone beelden van Pandora, waarbij Cameron aan elk detail heeft gedacht, het adembenemende spektakel en natuurlijk de revolutionaire 3D-techniek.

Ernstig nadeel van de dvd: die is alleen te bekijken in 2D. Een 3D-versie voor thuis zal ooit wel verschijnen, maar nu is nog niet bekend wanneer.

Reageren