DVD (box) | Breaking Bad

GENRE
Dramaserie.

BEDENKER
Vince gillian.

MET
Bryan Cranston, Anna Gunn, RJ Mitte, Aaron Paul e.a.

VERHAAL
Scheikundeleraar Walter White (Bryan Cranston) hoort op een slechte dag dat hij longkanker heeft in een ver gevorderd stadium. Zijn vrouw Skyler (Anna gunn) is zwanger en hij is niet verzekerd om de peperdure behandeling te bekostigen.

Een ‘oplossing’ dient zich al snel aan: Walt begeeft zich met een voormalig leerling op het glibberige pad van de drugshandel om snel veel geld te verdienen. Walt is een vakman; hij maakt de beste crystal meth die er is.

Alleen jammer van al die ongure types en zijn zwager Hank (Dean Norris), die bij de narcoticabrigade zit.

OORDEEL
Breaking bad is zeker niet voor iedereen. Een man met longkanker die de misdaad in gaat, is natuurlijk bizar. Maar de serie pakt subliem uit, omdat-ie geweldig is uitgewerkt en de acteurs briljant zijn.

Vooral hoofdpersoon Walt, de man die pas tot leven komt als hij stervende is, is zo sympathiek dat je hem alle succes van de wereld gunt in de drugshandel. (De serie is vanaf 13 februari ook te zien op RTL 7.)

STERREN
?????

Dit artikel verscheen eerder in Televizier editie 5 van 2011. Televizier editie 9 van 2011 ligt vanaf dinsdag 22 februari in de winkel. Wilt u de gids voortaan liever thuis ontvangen? Lees hier meer informatie. Eerdere DVD-reviews op Televizier.nl kunt u hier teruglezen

Reageren