DVD | Breaking Bad (seizoen 2)

Scheikundeleraar Walter White (Cranston) heeft zich op de handel in de drug crystal meth gestort, zodat hij zijn gezin financiële zekerheid kan geven voor als hij er niet meer is.

GENRE
Dramaserie.

BEDENKER
Vince Gillian.

MET
Bryan Cranston, Anna Gunn, RJ Mitte, Aaron Paul e.a.

VERHAAL
Scheikundeleraar Walter White (Cranston) heeft zich op de handel in de drug crystal meth gestort, zodat hij zijn gezin financiële zekerheid kan geven voor als hij er niet meer is. Hij heeft longkanker en zijn vrouw is hoogzwanger van hun tweede kind.

Walter en zijn niet al te snuggere partner Jesse (Paul) hebben niets dan tegenslagen. Verantwoordelijk voor een deel daarvan is de totaal onberekenbare drugsbaas Tuco, die de mannen van de regen in de drup helpt.

OORDEEL
Seizoen 1 (sinds vorige maand op dvd) kreeg al vijf sterren en seizoen 2 (gelukkig dertien afleveringen in plaats van zeven) is minstens zo goed. Het knappe van deze serie is dat Walters belevenissen totaal bizar en toch geloofwaardig zijn. Hij zou zomaar je buurman kunnen zijn. De leukste bijrol is die van zwager en narcotica-agent Hank. Hij begon als op-en-top macho, inmiddels vertoont zijn masker scheurtjes. RTL 5 zou Breaking Bad gaan uitzenden, maar die zender heeft de serie voorlopig op de plank gelegd.

STERREN
?????

NU
Te huur en te koop.

Reageren