DVD: Brüno

De beroemde Oostenrijkse modejournalist Brüno (Sacha Baron Cohen) is zijn baan bij zijn tv-programma Funkyzeit kwijtgeraakt na een debacle achter de schermen van een modeshow in Milaan. Brüno besluit dat de modewereld te oppervlakkig voor hem is en verkast naar Los Angeles om daar een ster te worden.

GENRE
Komedie.

REGIE
Larry Charles.

MET
Sacha Baron Cohen
Paula Abdul
La Toya Jackson
Harrison Ford e.a.

VERHAAL
De beroemde Oostenrijkse modejournalist Brüno (Sacha Baron Cohen) is zijn baan bij zijn tv-programma Funkyzeit kwijtgeraakt na een debacle achter de schermen van een modeshow in Milaan. Brüno besluit dat de modewereld te oppervlakkig voor hem is en verkast naar Los Angeles om daar beroemd te worden.

In zijn pogingen naam te maken, probeert hij en passant het conflict in het Midden-Oosten op te lossen, interviewt hij een terroristische leider, adopteert hij een baby uit Afrika en laat hij zich bekeren tot heteroseksueel.

OORDEEL
De laatste creatie van de Britse komiek Sacha Baron Cohen neemt de celebrity-cultuur en homofoob Amerika op de hak. Soms is er twijfel over de echtheid van bepaalde stukken. Zoals wanneer hij een praatgrage figurant in Medium speelt. Is de boel nou in scène gezet of niet?

Buiten dat bereikt Sacha Baron Cohen precies wat hij wil. Zijn Brüno is soms ongelooflijk plat, vreselijk grof en altijd politiek incorrect, maar heeft vooral ook heel veel lef en is geweldig grappig.

Reageren