DVD | Case 39

Renée Zellweger speelt een aardige rol als maatschappelijk werkster. De echte ster in Case 39 is echter Jodelle Ferland, pas 15 jaar, maar nu al een topactrice.

GENRE
Horror.

REGIE
Christian Alvart.

MET
Renée Zellweger, Bradley Cooper, Adrian Lester, Callum Keith Rennie e.a.

VERHAAL
Emily Jenkins (Renée Zellweger) is maatschappelijk werkster. Een van haar zaken (zaak 39) is die van de twaalfjarige Lillith (Jodelle Ferland). Lillith heeft een stel griezelige types als ouders, dus als ze Emily op een avond belt met de boodschap dat haar vader en moeder van plan zijn haar levend te braden in de oven, neemt Emily dat serieus.

Ze redt het Lillith van een wisse dood en besluit het meisje ten einde raad dan maar zelf in huis te nemen. Maar dan gaan de mensen om Emily heen ineens op een vervelende manier dood. Hadden Lillith's ouders misschien een heel goede reden om hun dochter in de oven te stoppen?

OORDEEL
De Duitse regisseur Christian Alvart maakte met Case 39 geen vernieuwende horrorfilm. Het plot is voorspelbaar en kent een paar gekke wendingen, maar Alvart weet de kijker toch langzaam de film in te trekken. Niet in de laatste plaats vanwege de geweldig acterende, nog maar vijftienjarige Jodelle Ferland en een aantal geslaagde schrikeffecten. En Renée Zellweger doet het ook best goed.

Reageren