DVD: City of Ember

Ember is een ondergrondse stad die tweehonderd jaar geleden door de autoriteiten is gebouwd, zodat een gedeelte van de mensheid er kon schuilen.

Genre: avontuur.
Regie: Gil Kenan.
Met: Saoirse Tonan, Tim Robbins, Bill Murray, Marianne Jean-Baptiste e.a.


Verhaal
Ember is een ondergrondse stad die tweehonderd jaar geleden door de autoriteiten is gebouwd, zodat een gedeelte van de mensheid er kon schuilen. Een niet nader gespecificeerde ramp had de aarde onbewoonbaar gemaakt, vandaar. Maar nu begint toch ook de situatie in Ember wat penibel te worden.

De generator dreigt ermee te stoppen en er staat een incompetente burgemeester (Murray) aan het roer. Gelukkig zou de aarde na precies tweehonderd jaar weer bewoonbaar moeten zijn. De kinderen Doon Harrow (Harry Treadaway) en Lina Mayfleet (Saoirse Ronan) proberen de mensen terug naar boven te leiden.


Irma's oordeel
De stad ziet er allemachtig mooi uit, de bijrollen van Murray, Martin Landau en Robbins zijn vermakelijk, maar verder ontbreekt het de makers van City of Ember aan de nodige fantasie. En er gebeuren wel heel veel onverklaarbare dingen. Hoe kan het dat eenvoudige gloeilampen het na tweehonderd jaar nog doen en waar hebben de mensen al die tijd van gegeten?

Door Irma Tomas.

Reageren