DVD | Crazy Heart

Een verstrooide countryzanger van 57 zonder geld. Zijn naam is Bad Blake en speelt de hoofdrol in de film Crazy Heart. Hij drinkt veel en speelt zijn oude hits in verlaten cafeetjes.

GENRE
Drama.

REGIE
Scott Cooper.

MET
Jeff Bridges, Maggie Gyllenhaal, Colin Farrell, Robert Duvall e.a.

VERHAAL
Bad Blake (Jeff Bridges) is een countryzanger van 57. Hij heeft zijn beste tijd gehad en lijkt ertoe veroordeeld eeuwig zijn oude hits te zingen in aftandse zaaltjes voor een bejaard publiek. In zijn vrije tijd drinkt Blake veel en denkt hij na over die goeie ouwe tijd, toen hij hip en gewild was. Het ergste is nog wel dat zijn vroegere protegé Tommy Sweet (Colin Farrell) ondertussen meer concertkaartjes verkoopt dan Bruce Springsteen in zijn beste dagen. Er is een vrouw nodig om het leven van Blake weer op de rails te krijgen. Die komt er in de vorm van journaliste Jean (Maggie Gyllenhaal).

OORDEEL
Vaak greep de grote acteur Jeff Bridges (The Last Picture Show, The Big Lebowski), naast de Oscar. Maar voor Crazy Heart kreeg hij hem wel. En geheel terecht. Het verhaal over de aan lager wal geraakte zanger is natuurlijk niet nieuw, maar Jeff Bridges maakt alles geweldig.

Reageren