DVD | Daybreakers

De vampiers hebben hun menselijke intelligentie namelijk niet verloren en hebben na de uitbraak van het virus een maatschappij weten op te richten waarin met alles rekening wordt gehouden.

GENRE
Drama.

REGIE
Michael en Peter Spierig.

MET
Ethan Hawke, Willem Dafoe, Sam Neill, Claudia Karvan e.a.

VERHAAL
Een vleermuis was het begin van alle ellende. En nu, in 2019, zijn de meeste mensenveranderd in vampiers. Niet dat ze het niet naar hun zin hebben, ze leven en werken dan wel ’s nachts en drinken hun koffie met bloed, maar verder gaat alles z’n gangetje. Wel vervelend dat er nog zo weinig mensen over zijn om het hoognodige bloed te leveren voor alle vampiers. Hematoloog Edward (Ethan Hawke) vindt het bestaan als vampier maar niks en heeft medelijden met de opgejaagde en uitgemolken mensen. Hij krijgt een kans te ontsnappen uit zijn eeuwigdurende leven als hij een groepje mensen met een goed idee tegen het lijf loopt.

OORDEEL
Ik hoor u denken: alweer een film over vampiers? Het genre is inderdaad wat overmatig in gebruik de laatste jaren, maar hier wordt er – heel knap – toch weer een nieuwe draai aan gegeven met een heel nieuw soort vampier.: eentje met een baan en een mooi pak. Een meesterwerk is Daybreakers al met al niet, maar leuk is het allemaal wel.

Reageren