DVD | De eetclub

14 mei 2011 08:01 | film | Door Televizier

Karen en Michel verhuizen van de grote stad naar het Gooi, waar de vrouwen niet werken, maar wel veel wijn drinken. Het is even wennen, maar gelukkig worden ze al snel opgenomen in een gezellige vriendengroep. Tenminste, dat denken ze.

GENRE
Thriller.

REGIE
Robert Jan Westdijk.

MET
Peter Paul Muller, Angela Schijf, Bracha van Doesburgh, Thom Hoffman, Mark van Eeuwen e.a.

VERHAAL
Karen (Van Doesburgh) en Michel (Van Eeuwen) verhuizen van de grote stad naar het Gooi, waar de vrouwen niet werken, maar wel veel wijn drinken. Het is even wennen, maar gelukkig worden ze al snel opgenomen in een gezellige vriendengroep. Tenminste, dat denken ze. Karen ontdekt dat de hele groep van list en bedrog aan elkaar hangt. Een van de vrienden komt bij een brand om het leven. Iedereen neemt aan dat het om een zelfmoord gaat. Maar is dat wel zo? Als ook Karens nieuwe vriendin Hanneke (Halina Reijn) iets vreselijks overkomt, gaat Karen op onderzoek uit.

OORDEEL
Tout bekend acterend Nederland stond in de rij voor een rol in de verfilming van het boek van Saskia Noort. Maar een buslading bekende hoofden (van wie het merendeel bijna niets te doen heeft) maakt nog geen goede film. De hoeveelheid personages is zelfs zo groot dat je als kijker geen idee hebt wie wie ook alweer was. Dat leidt af en maakt de film nog minder spannend dan-ie al is. Daar helpt de tot vervelens toe aanzwellende muziek zelfs niet bij.

STERREN
?????

NU
Op dvd en Blu-ray.

Meer over