DVD | De hel van '63

De Elfstedentocht van 1963 is de meest legendarische van allemaal. Jammer, jammer, jammer, maar dat zie je in de film van regisseur Steven de Jong niet terug.

GENRE
Drama 

REGIE
Steven de Jong

MET
Chris Zegers, Cas Jansen, Chava voor in ’t Holt, Lourens van den Akker e.a.

VERHAAL
Ondanks de hevige kou gaat de tocht der tochten in 1963 van start. Soldaat Henk (Cas Jansen) wil zo graag rijden dat hij uit het leger deserteert. De net ontslagen Kees (Chris Zegers) heeft de tocht nodig om zijn zelfvertrouwen op te vijzelen, de zeventienjarige Sjoerd (Laurens van den Akker) liegt over zijn leeftijd om mee te kunnen doen en Annemiek (Chava voor in ’t Holt) draagt haar deelname op aan haar overleden vriend. Maar alle vier konden ze niet voorzien dat deze Elfstedentocht zo dramatisch zou verlopen.

OORDEEL
De Elfstedentocht van 1963 was me er eentje. Van de bijna tienduizend deelnemers die aan de start stonden, haalden maar 69 toerrijders de finish. Zo bar en boos waren de omstandigheden. Alle ingrediënten voor een dramatische film vol heldenmoed, zou je zeggen. Helaas heeft Steven de Jong er een beetje een potje van gemaakt. De hel van ’63 is een soort amateuristisch stripverhaal met rare typetjes. En dat het destijds echt een hel was, dat zie je in deze film niet terug.

STERREN
?????

Reageren