DVD | De helaasheid der dingen

Gunther Strobbe woont met zijn vader Celle en ooms Petrol, Breejen en Koen in bij zijn grootmoeder in het plaatsje Reetveerdegem. En nee, daar is de dertienjarige Gunther niet blij mee...

GENRE
Drama

REGIE
Felix van Groeningen

MET
Johan Heldenbergh, Koen de Graeve, Valentijn Dhaenens, Gilde de Bal e.a.

VERHAAL
Gunther Strobbe (Valentijn Dhaenens) woont met zijn vader Celle (Koen De Graeve) en ooms Petrol (Wouter Hendrickx), Breejen (Johan Heldenbergh) en Koen (Bert Haelvoet) in bij zijn grootmoeder in het plaatsje Reetveerdegem. En nee, daar is de dertienjarige Gunther niet blij mee.

Hij is doodsbang te eindigen als de rest van zijn ranzige, asociale, zuipende mannelijke familieleden. Kleine Gunther wil dus niets liever dan ontsnappen uit dit zinloze bestaan. Hij wil, tot grote verbazing van zijn vader, schrijver worden. En dat is niet de bedoeling wanneer je een Strobbe bent.

OORDEEL
succesvolle boeken zijn niet gemakkelijk tot een succesvolle film om te bouwen, maar met het verhaal van de Vlaamse Dimitri Verhulst is het wonderwel gelukt.

De Belgen maken op jaarbasis weinig films, maar de films díe ze produceren, mogen er zijn. De Helaasheid der Dingen is grappig, ontroerend en benauwend.

Reageren