DVD: De Storm

De Storm is het verhaal over de watersnoodramp uit 1953, vanuit het perspectief van een verfoeide jonge alleenstaande moeder... Een Hollands drama in beeld gebracht.

GENRE
Actie.

REGIE
Ben Sombogaart.

MET:
Barry Atsma, Sylvia Hoeks, Dirk Roothooft, Katja Herbers e.a.

Het verhaal
Julia (Hoeks) is een alleenstaande moeder van achttien en dat valt niet in goede aarde in het streng gereformeerde Zeeland van 1953. De arme Julia wordt overal met de nek aangekeken en zelfs haar vader wil niets meer weten van haar en zijn kleinzoon.

Als de grote storm komt, brengt Julia haar baby in een dekenkistje naar zolder. Zelf wordt ze weggespoeld door het water. Zodra ze gered is door Aldo (Atsma), de broer van haar ex, wil ze op zoek naar haar kind. Niemand wil haar
helpen, behalve Aldo. Ze gaan terug het rampgebied in.

Het oordeel
Om de dijkdoorbraak echt te doen lijken, ging regisseur Ben Sombogaart richting Belgiƫ om daar eens lekker een polder onder te laten lopen. Dat gedeelte van de film ziet er dus best goed, net als de met de computer gemaakte storm.

De keuze om de film om Julia te laten draaien in plaats van om de ramp is logisch, maar pakt niet altijd even gelukkig uit. Daarvoor is haar verhaal te onbetekenend en dat van de watersnoodramp te groot en indrukwekkend.

Reageren