DVD | District 9

Met de apartheid nog in ons achterhoofd, maakte regisseur Neill Blomkamp een film over aliens die uitgebuit worden door de blanke mens...

GENRE
Science fiction.

REGIE
Neill Blomkamp.

MET
Sharlto Copley, Jason Cope, David James, Sylvaine Strike e.a.

VERHAAL
Boven Johannesburg verschijnt een ruimteschip met buitenaardse wezens die eruitzien als enorme insecten. Het schip heeft geen brandstof meer en de wezens zijn uitgeput en uitgehongerd.

Ze worden geplaatst in vluchtelingenkamp District 9 en behandeld als beesten. De wapens die de wezens hebben meegenomen, zijn wel interessant.

Ambtenaar Wikus van der Merwe (Copley) moet de aliens naar een afgelegen gebied brengen. Tijdens dat proces loopt hij een
virus op waardoor hij zelf in een alien verandert. Hij kan de wapens nu ook bedienen. Een klopjacht barst los en Van der Merwe verstopt zich in District 9.

OORDEEL
De apartheid is nog maar net een boze herinnering en de
Zuid-Afrikaanse regisseur Blomkamp komt met een satire over aliens, die net zo behandeld worden als de zwarten jarenlang.

Ook in dit geval zijn de blanken de boosdoeners. Hoewel de film geen antwoorden geeft op de gestelde problemen en uitmondt in een gewone actiefilm, is er ook genoeg moois te zien.

Reageren