DVD | Fair Game

7 Mei 2011 09:14 | film | Door Televizier

CIA-agente Valerie Plame krijgt opdracht uit te zoeken of Saddam Hoessein massavernietigingswapens in bezit heeft. Omdat ze geen enkel bewijs kan vinden voor hun aanwezigheid, is ze stomverbaasd wanneer op het nieuws het tegenovergestelde wordt beweerd.

GENRE
Actie.

REGIE
Doug Liman.

MET
Naomi Watts, Sean Penn, David Andrews, Michael Kelly e.a.

VERHAAL
Valerie Plame (Naomi Watts) is CIA-agente. Ze krijgt de opdracht uit te zoeken of Saddam Hoessein massavernietigingswapens in bezit heeft. Zij en de rest van de CIA kunnen geen enkel bewijs vinden en dus is Valerie stomverbaasd wanneer op het nieuws het tegenovergestelde wordt beweerd. Valeries echtgenoot Joe White (Sean Penn) schrijft naar aanleiding daarvan een boze brief naar de krant. Vlak daarna lekt uit dat Valerie CIA-agente is, wat haar leven en dat van haar bronnen in gevaar brengt. Het lek is een wraakactie van de perschef van het Witte Huis, dat vastbesloten is een oorlog met Irak te beginnen.

OORDEEL
Je valt van de ene in de andere verbazing bij het kijken van Fair Game. De film is namelijk gebaseerd op ware gebeurtenissen uit 2003 en Valerie Plame en Joe White bestaan in het echt ook. Het is een bizar inkijkje in de Amerikaanse politiek met een Naomi Watts en Sean Penn die de sterren van de hemel acteren. In Amerika flopte de film trouwens genadeloos. Amerikanen hebben blijkbaar de buik vol van Irak en bijbehorende schandalen.

STERREN
?????

NU
Te huur en te koop.

Meer over